ROPARUN    
Wat is de Roparun ?    
Wat doet het voor vele kankerpatiënten en wat betekent het voor onze gemeente? 

                                          

Elk jaar organiseert de landelijke Stichting Roparun in het Pinksterweekeinde een estafetteloop voor teams van 520 kilometer van Parijs naar Rotterdam en sinds 2011 ook vanuit Hamburg naar Rotterdam. Elk jaar tijdens het Pinksterweekend, nemen er ca. 240 teams deel aan deze estafetteloop vanuit Parijs.  Deze teams laten zich sponsoren en/of brengen door het organiseren van activiteiten geld bijeen. Dit bedrag wordt volledig besteed aan mensen met kanker om de kwaliteit van hun leven te verbeteren. De basisgedachte van de Stichting Roparun is;  “Leven toevoegen aan dagen, waar geen dagen meer kunnen worden  toegevoegd aan het leven”. 
 
                     

Enkele voorbeelden waar het geld landelijk aan besteed wordt; hoofdkoelers, relaxfauteuils, vakantiehuisjes, ‘look good/feel better’ workshops, hospice, schoonheidsbehandeling, laptops op de kinderafdeling, zodat er contact kan zijn met de klasgenoootjes, muziekinstrumenten, de kankerketting  etc. Een mooi voorbeeld is de Stichting Haarwensen. Deze stichting maakt pruiken voor kinderen die na een chemokuur hun haren verliezen. De Wensambulance om nog net die laatste wens in vervulling te laten gaan. Denk ook eens aan het Oncologisch Centrum in Roosendaal, nabij het Bravis Ziekenhuis te Roosendaal. Een centraal regionaal punt voor West-Brabant en Zeeland.
Denk aan het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie, dit centrum in Utrecht; de Roparun werkt mee om de beleefwereld en kwaliteit van leven voor het kind zo optimaal mogelijk te maken binnen de muren en in de tuin van dit centrum. Kijk eens voor meer informatie op de site www.roparun.nl


                                         


Al vele jaren mochten we de titel Roparunstad dragen en konden we een speciaal bedrag besteden in de regio om aan te bieden aan diverse instellingen die de Roparungedachte ondersteunen.  Deze verkiezing is per 2017 gestopt en de St. Roparun gaat een nieuw beleid voeren voor al de  steden/dorpen langs de route. Immers ieder verdient een extra zetje om er een feestje van te maken.

                                          

In 2018 van 19 t/m 21 mei is de 27e editie van dit evenement. 

SPONSOREN
Wij danken al onze sponsoren! Ook sponsor worden? Neem contact met ons op voor meer informatie!
Stichting Roparun Bergen op Zoom
Pastoor Jutenlaan 54
4624 GT Bergen op Zoom
Telefoon: 0164 24 30 22
Mobiel: 06 42 53 19 20
E-mailadres: info@roparunbergenopzoom.nl
Meer over Roparun
Social Media
Stichting Roparun Bergen op Zoom Twitter Twitter
Stichting Roparun Bergen op Zoom Facebook Facebook

Ontwerp & ontwikkeling: JeP webdesign